valomet-2

V roku 2016 na Krku uskutočnili zaujímavý experiment. Do oceľových nádob uložili fľaše vína, ktoré potom spustili do mora do 30-metrovej hĺbky, kde je teplota ideálna pre fermentáciu šampanského.

Výsledky dopadli nad očakávania – víno z mora bolo ešte lepšie ako to z vínnej pivnice! A takto vznikol Valomet.

Šumivé víno Valomet sa vyrába výhradne z vína Vrbnička Žlahtina. Štandardne sa šampanské vyrába aspoň z 3 rôznych odrôd viniča, pričom jedna z nich je červená. Do zmesi sa tiež pridáva likér, ktorý je väčšinou súčasťou tajnej receptúry výrobcu.

Keďže Žlahtina je prírodne sladké víno, likér sa do Valometu už nepridáva a preto je Valomet súché víno bez zvyškového cukru.

Šumivé vína Valomet získalo množstvo medzinárodných ocenení a certifikátov za svoju kvalitu aj unikátny design s fľašami dekorovanými koralmi a mušľami. Je to skrátka výnimočný zážitok, ktorý si najlepšie vychutnáte v mieste jeho vzniku – priamo na Krku!

Reklamy